Trappist Westmalle lanceert een tijdelijk bier van ‘t vat

Vanaf maart brengt de Trappistenbrouwerij van Westmalle een nieuw blond bier op de markt: Westmalle Duo. Het bier bevat 7,2% alcohol en zal enkel op vat beschikbaar zijn, niet in flessen. Dit nieuwe hogegistingsbier is een blend van Westmalle Tripel en Westmalle Extra. Het resultaat is een dorstlesser met een stevige body, een fruitig aroma en accuraat gehopt. Het eerste vat wordt op 3 maart aangeslagen in Café Trappisten vlakbij de abdij. De verdere verdeling naar horecazaken volgt, afhankelijk van de logistiek. De introductie van de Westmalle Duo past mooi binnen de traditie van de Westmalse trappistenbouwerij om bieren van hoge kwaliteit te produceren met respect voor ambacht en eenvoud.

Horecaondernemers vragen de brouwerij al langer om een blonde trappist van ‘t vat. Met de Trappist Westmalle Duo wordt hieraan tegemoetgekomen. Door het frisse, dorstlessende karakter van de Extra harmonieus te combineren met de volmondige smaak van de bekende Tripel, kreeg Westmalle Duo een smaakprofiel dat optimaal tot zijn recht komt op vat. De blend van de twee bieren kreeg de voorkeur op een apart, eigen recept voor een blond bier omdat in de voorbereiding bleek dat er zo een complexere smaakstructuur ontstond. Een belangrijk kenmerk voor alle Westmalle bieren.

Westmalle Duo is een limited edition omwille van de productiecyclus van de Extra. Die wordt namelijk minder frequent gebrouwen dan de Tripel. Van de Westmalle Duo zullen maar 5.000 vaten van 20 liter worden afgevuld, bestemd voor de Belgische, Nederlandse, Franse, Britse en Italiaanse markt.

Over Trappist Westmalle
De Abdij van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart van Westmalle is een van de vijf brouwende trappistenkloosters in België en behoort tot de Orde van de Cisterciënzers van de Strikte Observantie. Het klooster werd in 1794 gesticht door monniken van de abdij van La Trappe in Normandië, die tijdens de Franse Revolutie Frankrijk waren ontvlucht. In 1836 werd het klooster tot abdij verheven. In datzelfde jaar begonnen de broeders ook bier te brouwen. Momenteel wonen er 17 monniken. De abdij telt ook een tachtigtal leken-medewerkers, van wie er 53 in de brouwerij werken onder toezicht van de monniken.

De regel van Sint-Benedictus bepaalt dat Trappisten in hun eigen levensonderhoud moeten voorzien door middel van handenarbeid. Vandaar dat de broeders allerhande ambachtelijke bedrijvigheden ontwikkelden. In Westmalle zijn binnen de abdijmuren zowel een brouwerij, een boerderij, een bakkerij als een kaasmakerij gevestigd.

De monniken streven geen productie- of winstmaximalisatie na. Het aantal geproduceerde hectoliters is beperkt en de inkomsten uit de verkoop van trappistenbier en -kaas zijn bestemd voor het levensonderhoud van de monniken, het instandhouden van het patrimonium, de verloning van de leken die er werken, en de nodige investeringen in materieel en gebouwen. Wat overblijft wordt besteed aan andere abdijen en verschillende goede doelen. 

Westmalle worden drie bieren geproduceerd: Extra, Dubbel, Tripel. De nieuwe Duo vult dit trio tijdelijk aan. De totale jaarproductie bedraagt ruim 120.000 hectoliter. ​
www.trappistwestmalle.be

 

Persrelaties: tel. +32 498 522 322, trappist-westmalle@force3.be

Share

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Force3

Adviesbureau gespecialiseerd in persrelaties, public relations, crisiscommunicatie en reputatiemanagement